Ястия

Пиле Марсала

Наближава най-хубавото време от годината 🌲 с най-съкровените семейни празници! Времето в което да сме заедно с най-близките си хора, да сме здрави и сплотени е най-ценното!

Ние българите сме хора, които обичат да приготвят вкусна и изоблина трапеза по празниците. Така е традиционно, още от времето на нашите предци, каквото има в долапа, да го сложим на масата и от домашното да налеем, за настроение и цвят на бузите 😊
  • Тази година изберете да поставим на трапезата си българското! Подберете любимите си продукти, с които сте решили да приготвите вашето коледно и новогодишно меню и изберете българското местно производство, нашите вкусни и качествени продукти, с които ще бъде много вкусно и ще подкрепим нашите производители!
Така се опитвам да правя аз и ако имам избор, се старая да купувам продукти произведени в България, да подкрепям българските фирми, ферми и всякакви производители, с висококачествени и разнообразни продукти, предлагани в хранителните вериги или в малки фермерски магазинчета.
  • Отново ще спомена за отдадеността на хората, които работят в компанията Алмета в името на качеството и безкомпромисното отношение към всеки детайл за постигане на истински качествен краен продукт. С техните благотворителни акции, са едни от водещите дарители в най-различни области с цел подкрепа на българското, за което получават безброй адмирации!
Днес ви представям една рецепта, която ако само веднъж опитате, сигурна съм ще стане неизменна част от вашето меню.
Разбира се с прясно пилешко месо на марката Лудогорско пиле е най-вкусно 😋

Необходими продукти:

700 г обезкостено пилешко филе без кожа Лудогорско пиле
400 г гъби печурки
1 глава лук, ситно нарязан
2 скилидки чесън, ситно нарязани
½ ч. чаша брашно
150 мл. вино Марсала
500 г пилешки бульон
6 с. л. зехтин
1 ч. л. мащерка
Сол и черен пипер
Пресен лук или магданоз за поръсване преди сервиране.

Приготвяне:

Разрежете пилешките гърди на порции и ги изтънете с чукче.

Овкусете пилето с малко сол и черен пипер.
Загрейте на средна температура, голям и дълбок тиган на котлона с 2 супени лъжици зехтин.
Панирайте в брашно парчетата пилешки гърди и ги запържете от двете старни, докато леко порозовеят.

Махнете пържолите и прибавете още 2-3 супени лъжици зехтин.
Прибавете гъбите нарязани на филики и ги запържете, докато се зачервят. Извадете ги от тигана.
Добавете лука и още 1 лъжица зехтин, също и няколко супени лъжици от пилешкия бульон. Задушете лука, докато омекне.
Прибавете чесъна и мащерката и запържете за минутка.
Прибавете 1 супена лъжица брашно и виното Марсала. Разбъркайте и прибавете останалия пилешки бульон. Смесете добре и прибавете гъбите и пилето.
Оставете ястието да къкри за 10 минути на ниска температура.

За гарнитура на пилето, можете да приготвите картофено пюре или варени картофи на кубчета или леко намачкани, ориз или полента, каквото предпочитате. Да ви е вкусно!

Няма по-лесно и супер вкусно пилешко ястие, което се приготвя за има няма 30-40 минути максимум. Чудесна алтернатива на питателна и несравнимо вкусна вечеря за цялото семейство през делниците и не само! Топи се в устата това крехко пилешко с този копринено нежен, ароматен сос, да знаете J

Може също да харесате:

Няма коментари

Оставете коментар