Ястия

Пилешки гърди с гарнитура от киноа с броколи

Необходими продукти:

2 супени лъжици зехтин
800 грама пилешки гърди
Морска сол и черен пипер
1 глава карфиол, изрежете само розичките
1 глава кромид лук
3 скилидки чесън
3 чаени чаши хубав пилешки бульон
1 чаена чаша киноа
¼ чаена чаша сурово кашу + допълнително за поръсване
1 чаена чаша листа босилек
½ чаена чаша настъргано сирене Пармезан
60 милилитра вода
3 супени лъжици зехтин
Приготвяне:

Нарежете пилешкото филе на на четири филета всяка половина. Загрейте половината зехтин в голям тиган на средна топлина. Подправете пилето със сол и пипер. Гответе за 4 минути от всяка страна. Оставете настрани за почивка преди нарязването.
Поставете розичките броколи в кухненски робот и го нарежете, докато заприлича на оризови зърна.
Загрейте останалия зехтин в голяма тенджера на средна топлина.
Добавете лука и чесъна и гответе, като разбърквате 3-4 минути или докато омекне и стане леко златист. Добавете броколите и измитата киноа. Злейте с пилешкия бульон. Гответе за 10-12 минути на ниска температура под капак или докато започнат да се появяват по повърхността малки кратерчета.
Докато броколите и киноата се готвят, поставете кашуто в чопър и го смелете за 2 минути или докато се превърне в паста. Добавете босилека, пармезана, зехтина и водата, мелете за 1-2 минути, докато получите гладка смес.
Може да добавите част от пестото към киноата с броколи и да смесите дабре, а с останалото да гарнирате отгоре всяка порция. Може да добавите и цялото количество към киноата с броколи, както предпочитате. Аз го направих по първия начин.
Сервирайте от киноата с броколи, като гарнирате всяка порция с пиле запечено кашу, сирене Пармезан и босилек или прясна мента.
Да ви е сладко!

Може също да харесате:

Няма коментари

Оставете коментар