Сурови десерти

Веган Кокосов десерт

Аз не съм от кулинарите, които са отдадени напълно на здравословното хранене, защото нищо човешко не ми е чуждо 😀 По-скоро вярвам, че когато има баланс и когато човек умее да се храни разумно, не е нужно да изключва каквото и да било от менюто си (като изключвам при някои хора здравословни проблеми).

Въпреки това, много често любопитството ми да опитам нещо различно или желанието да намаля калориите, а всъщото време да се насладя максимално на някое сладко удоволствие (без което не мога), ме предизвиква да опитвам рецепти като тази. Ако човек има желание да приготвя подобни вкусотии, има рецепти в изобилие в интернет пространството, дори ми се струва, че в момента те са повече от приготвените със стандартните продукти, необходимост или мода…

Истината е, че с продукти заместители, могат да се приготвят супер вкусни и здравословни рецепти, така и хапването им е без гузна съвест, което ние момичетата много обичаме 😉.

Тази рецепта е точно такава, приготвя се супер лесно и десертчетата се съхраняват в хладилника в кутийка, готови за всеки случай, когато сладкия глад напомни за себе си 😀

Искам да ви обърна внимание на съдовете, в които съм презентирала моите вкусни Веган Баунти 😍 обожавам ги! Това са съдове от Серията Аризона, и от които можете да изберете най-подходящите за вашите нужди и да вземете брой, който ви е необходим.  Серията се състои от няколко различни по форма купи и чинии, от невероятно качествен материал и с уникални форми и визия. За моите цели, кулинарната фотография са просто перфектни, защото са матови и няма отблясъци в тях. В каталога на Metro Уютен дом, можете да разгледате и останалите предложение, които са на фокус тази седмица. Освен всичко, в момента са на акция и са с по-ниска цена 😉

Всички продукти за тази рецепта, можете да намерите в магазини Metro.

  • Ето и рецептата за уникално вкусните домашни Кокосови десертчета, които само веднъж ако опитате, ще се пристрастите, повярвайте ми!

Необходими продукти:
200 г изсушен, настърган кокос Metro
220 г кокосова сметана, разстопена (само горната твърда част от консервата. Може да се използва и кокосово мляко от консерва, отново само твърдата част)
(аз добавих и 2 супени лъжици Cremed Coconut, за още по наситен вкус и аромат, но ако нямате такъв, не е задължително използването му)
65 г сироп от агаве Metro
2 с. л. кокосово масло (разстопено)
1 ч. л. ванилова есенция Metro
може да използвате и няколко капки кокосов екстракт (по желание)

Шоколадова глазура:
150 г черен шоколад 85% какао Риоба/Rioba
2 ч. л. кокосово масло

  • Приготвяне:
    Смесете кокосовите стърготини, кокосовата сметана, кокосовото масло и сиропа от агаве в купа.
  • Омесете сместа много добре.
  • След това оформете от сместа кокосовите десертчета с формата на баунти и ги поставете в тава постлана с хартия за печене.
  • Приберете ги в хладилника или фризера за 1-2 часа, докато стегнат.
  • Нарежете шоколада и го разтопете заедно с кокосовото масло, на ниска температура, на водна баня.
  • Извадете кокосовите десертчета от хладилника и ги потопете в разтопената шоколадова глазура, като ги покриете добре от всички страни.
  • Извадете ги и ги подредете върху решетка за охлаждане с хартия за печене отдолу.
  • Оставете ги отново в хладилника, докато шоколада стегне.
  • Накрая, украсете със струйка шоколад отгоре, ако желаете.
  • Насладете се на кокосовите десертчета веднага. Можете да ги съхранявате в хладилник до 2 седмици, затворени в кутия.

Бележки:

  • Сироп: Вместо сироп от агаве можете да използвате оризов сироп или друг светъл сироп. Ако използвате тъмен, като кленов сироп, от фурми или кокосов, кокосовият пълнеж може да потъмнее.
  • Варианти: Можете също да оформите кокосовата смес в тавичка, като я притиснете добре. След като стегне, да я нарежете на блокчета, които да гарнирате с шоколад.

Опитайте и да ви е вкусно!

Може също да харесате:

Няма коментари

Оставете коментар