Десерти

Най-вкусният Бананов сладкиш със сметанова глазура

Най-вкусният Бананов сладкиш със сметанова глазура

Днес ще ви разкажа за моите впечатления и опит с по-големия робот от серията на Bosch, а именно MUM 5. Като се замисля, не се сещам за нещо като удобство или приставка, което да го няма в комплекта, който може да си закупи всеки. Bosch надграждат непрестанно в производството на техните уреди, за да остават непрестанно актуални за времето и пазара. От една страна, двигателят с 1500 вата е значително по-мощен от MUM 2, както и обема на купата и може да работи с по-голямо количество продукти. Също така всички приставки, като например цитросовата преса и останалите за рязане, са направени от неръждаема стомана. Купата и на двата робота е изработена от неръждаема стомана, но при по-големият е не само прикрепена, но се фиксира на място с четвърт оборот и е с по-голяма вместимост. И двата робота са много стабилни с гумените крачета, които имат отдолу и които буквално залепват за плота. Благодарение на по-високата мощност на MUM 5, може да приготви значително повече тесто, точно както ми се налага на мен, защото семейството ми е голямо и определено любимото ми прекарване на времето е това в кухнята, затова се нуждая и от верен помощник, който откривам в този робот. Допълнително за по-голямо удобство има защитен капак срещу прах и пръски, така не се тревожех, че докато разбивам каквото и да било, ще ми се налага да чистя наоколо. Обожавам планетарното движение на бъркълките, което също е едно от най-големите предимства на робота, почти никога не се наложи да обирам стените на купата с шпатула, защото бъркалките се справиха с това перфектно.  Работата е много проста и с двата уреда (инструкциите за работа са на 18 езика, от които на всеки има и илюстрации). MUM 5 също както и помалкия робот не заема много място и може лесно да бъде използван според нуждите в няколко прости стъпки. Най-много ми харесва, че всички допълнителни приставки за MUM 5 се продават по отделно и при нужда всеки може да си ги набави. Така всеки може да адаптира машината към своето домакинство и към навиците и вкусовете на семейството си. Също така, ако се наложи подмяна на дадена част, може да се подмени само тя.

Много и отива името на тази машина MUM (което буквално означава, мулти-универсална машина) перфектното устройство и един от най-добрите избори в света на кухненските машини. Не случайно Bosch постига голям успех на пазара от години със своите все по-иновативни роботи MUM.

Сега ще ви покажа и една много лесна и вкусна рецепта, която приготвихме с Ели http://cakeandpancake.com/ с този страхотен робот. Последвайте ни и във инстаграм, където можете да видите и видео, което двете с нея направихме.

Най-вкусният Бананов сладкиш със сметанова глазура

Необходими продукти:

  • 2 узрели банана, средни по големина
  • 2 големи яйца
  • 80 мл. рапично олио
  • 2 ч. л. екстракт от ванилия
  • 100 г. пшенично брашно
  • 120 г. смлени орехи
  • 50 г. кокосови стърготини
  • 150 г. кафява захар
  • 1 и ½ ч. л. бакпулвер
  • ½ ч. л. сода бикарбонат
  • ½ ч. л. сол

За глазурата:

  • 150 мл. сладкарска растителна сметана
  • 150 г. заквасена сметана
  • ¼ ч. ч. кленов сироп
  • 2 ч. л. екстракт от ванилия

Допълнително:

  • 1 банан за украса

Приготвяне:

Включете фурната да загрява на 180°С. Постелете квадратна или правоъгълна форма с хартия за печене. Размера и трябва да бъде приблизително 25 на 25 сантиметра.

Разбъркайте с кухненска тел яйцата, рапичното олио, смачканите банани и ваниловия ексктракт.

Смесете всички сухи съставки в голяма купа. Добавете течните съставки. Разбъркайте всичко много добре с миксер.

Изсипете тестото в подготвената тавичка и печете в продължение на 35-40 минути, докато дървен шиш поставен в центъра излиза чист при тест за изпичане и кейка е еластичен на допир. Нека тортата се охлади напълно, преди да поставите глазурата.

За да направите глазурата смесете всичко заедно и разбийте с миксер до пухкав крем.

Намажете сладкиша, нарежете гона парчета и подредете парченца пресен банан.

Рецептата освен, че е супер вкусна, е много добра идея за оползотворяване на попрезрелите банани, така нищо няма да отиде на боклука, а ще се насладим на чудно вкусно, домашно печиво.

Опитайте го!

Освен всичко, MUM 5 е толкова красив…

Тук можете да видите начина на приготвяне на сладкиша.

Може също да харесате:

Няма коментари

Оставете коментар