Десерти

Боровинков чийзкейк без печене

Боровинков чийзкейк без печене

Днес идвам да ви говоря на тема, която ме вълнува през последните дни. Става въпрос за една кухнеска машина MUM 2 на марката BOSCH, която може да стане и ваш любимец, както успя да грабне мен. Ще ви разкажа, колко много харесах тази машина, която имах възможността да изпрабвам и ще се радвам да бъда от полза за някой, който се чуди, какво да избере за себе си или как да направи престоя си в кухнята още по-приятен и с истински верен помощник.

🔅

На първо място ще кажа, че MUM 2 е учудващо тих, компактен и може отлично да смесва тестото за бисквитки, които хапваме редавно и в големи количeства у дома J. Ако добавите към него при покупката и приставката за смилане пасатор, която смила овесени ядки и други до консистенция, подобна на брашно за секунди (ползвам ги в рецептите ми за бисквитки) ще останете доволни. Моят стар чопър забива, ако се опитвам да слагам повече от 1 чаша овесени ядки наведнъж в него. MUM 2 разбива чудесно и белтъците, тестото за хляб дори не е проблем, но най-важното е, че е невероятно компактен. Рамото на мотора се прибира надолу и машината може лесно да се съхранява в шкаф или да стои на плота ви, без да заема много място. Освен това е изключително симпатичен, особено този които имах при себе си, за да го тествам, в черно бели цветове, каквато е и моята кухня 💎

🔅

Харесвам много идеята, че към машината може да се добавят най-различни пристаки и ножове, които още повече да улеснят нашата работа в кухнята. Например приставка за настъргване на сирене, нарязване на зеленчуци и приготвяне на пържени картофи. Много добро впечатление ми направи и стабилността на машината, благодарение на гумените крачета, залепва безупречно за плота и е супер стабилна.

🔅

Общо взето, ако искате да имате под ръка ежедневно помощник, който да не заема много място, да работи лесно и да се почиства без никакви сложни разглобявания и тежки препарати, това е вашата машинка! С приставките, които можете да добавите към всеки Кухненски робот от сериите MUM, можете да се отървете и от всички стари и заемащи много пространство други уреди,  да имате само един безупречен за всичко необходимо в кухнята си.

Вижте най-вкусният Боровинков чйизкейк без печене, който приготвих в няколко лесни стъпки с MUM 2

В инстаграм @donevatania можете да видите как приготвям рецептата стъпка по стъпка във видео.

Необходими продукти:

За основата:

  • 250 г. маслени бисквити
  • 100 г. краве масло

За чийзкейка:

  • 500 г. сирене Маскарпоне
  • 125 г. пудра захар
  • 100 мл. прясно мляко
  • 200 мл. млечна ,течна сметана за разбиване
  • 14 г. желатин на листа или на прах, приготвен според указанията на опаковката
  • 6 с. л. вода

За сладкото:

  • 150 г. боровинки
  • 3 с. л. вода
  • 3 с. л. захар

Приготвяне:

  1. Пригответе ринг за торти с диаметър 22 см., като го поставите директно върху чиния за сервиране и по стените закрепите ацетатно фолио.
  2. Започнете с приготвянето на сладкото от боровинки.
  3. Сварете боровинките с 3-4 с.л. вода и 3 с.л. захар. Добавете и две лъжици готово сладко от боровинки. Разбъркайте, докато плодовете омекнат и сместа се сгъсти. Пасирайте и го оставете да се охлади напълно преди да го използвате.
  4. Подгответе основата на вашия Боровинков чийзкейк, като смелите на трохи бисквитите с помощта на блендер. След това разтопете маслото в тенджера или в микровълновата фурна, ако предпочитате и го изсипете върху бисквитите. Разбъркайте бързо, за да се разпредели маслото  добре. След което изсипете продуктите в подготвения ринг. Притиснете добре с лъжица и приберете основата в хладилника.
  5. Поставете желатина на листа в ледено студена вода. Ако използвате на прах, пригответе го според указанието на опаковката.
  6. Разбийте с машината маскарпонето и пудрата захар до гладък, пухкав крем. Прибавете прясното мляко и разбийте отново.
  7. Следва да добавите боровинковото сладко, което трябва да е стегнало като желирано, но не прекалено твърдо. Отново с помощта на машината, смесете докато се разпредели идеално в крема. Извадете крема в голяма купа.
  8. Разбийте сметаната в машината на лек и ефирен крем и я прибавете към  основния крем, като разбърквате внимателно с шпатула отдолу-нагоре, за да стане крема ефирен.
  9. Поставете леко отцения от водата желатин в купичка и го загрейте на водна баня или в микровълновата фурна за 10 секунди, докато се разтвори. Накрая прибавете към крема и него, разбъркайте внимателно с шпатулата.
  10. Изсипете крема върху добре стегналата бисквитена основа и приберете чийзкейка в хладилника за 3-4 часа.
  11. Когато е готов, примахнете ринга и ацетатното фолио и гарнирайте с пресни плодове по ваш вкус.

Чийзкейка е уникално нежен, ефирен, топящ се, ароматен и брилянтен 💎 опитайте го задължително!

Може също да харесате:

Няма коментари

Оставете коментар