Торти

Торта с бисквитени трохи и Ванилов пудинг

Торта с бисквитени трохи и Ванилов пудинг

Кой не обича бисквитена торта и кой не е приготвял?!? Мисля, че отговора е един, всеки обича и приготвянето е лесно, като детска игра, а резултата неизменно е супер вкусотия, особено с пудингите на dr. Oetker. Днес искам да ви изкуша с една малко по различна бисквитена торта, която се приготвя лесно, но изглежда като истинко бижу и вусът и не отстъпва на никоя друга!

Необходими продукти:

Приготвяне:

Смелете бисквитите и какото в блендер и ги поставете в голяма купа. Прибавете към тях разтопеното масло. Разбъркайте, докато маслото се разпредели равномерно.

Поставете ринг за торти с диаметър 18 см директно върху поднос за сервиране. По стените на формата, поставете ацетатно фолио.

Изсипете от бисквитената смес във формата и я изравнете, така че да се образува блат. Намокрете блата с 2 супени лъжици прясно мляко и притиснете леко сместа с лъжица. Приберете така оформеия блат в хладилника, докато приготвите крема.

Сварете половината от крема, според описанието на опакоката, но с 400 мл прясно мляко.

Готовият крем, изсипете върху блата и приберете тортата в хладилника за 10-15 минути.

След това разпределете втората една трета от трохите върху крема и заравнете. Намокрете с 2 супени лъжици прясно мляко и притиснете внимателно. Приберете в хадилника.

Пригответе другата половина от крема отново с 400 мл прясно мляко и го изсипете върху блата от бисквитени трохи. Приберете в хладилниха за 10-15 минути.

Накрая изсипете останалите трохи и отново заравнете. Намокрете ги с прясното мляко и притиснете. Приберете тората за няклоко часа в хладилника.

Преди да сервирате, премахнете ринга и ацетатното фолио и нарежете тортата с много остър нож, предварително потопен във вряла вода и подсушен.

Тортата можете да декорирате по ваш вкус с пресни плодове или с шоколадови парченца, както на вас ви допада. Можете да я оставите и
без декорация, защото семплата и визия и вкус са чудесни!

Парчетета може да не са абсолютно идеални, но тортата изглежда фантастично и вкусът и е страхотен!

Да ви е вкусно!

За да имате достъп до всички вкусотии, които споделям само в инстаграм  и за да се включвате в игрите, които които организирам с раздаване на чудесни подоръци, последвайте ме!

Може също да харесате:

Няма коментари

Оставете коментар