Ястия

Лазаня с патладжан и пуешка кайма (Нискокалорична-Кето рецепта) + Много Страхотни Награди

                            GIVEAWAY!

Всички, който следвате Ели в Instagram CAKE AND PANKAKE, сигурно сте разбрали за играта, която започна в нейния профил и ще продължи 4 седмици. За втората седмица от предизвикателството с много награди, вдъхновена от страхотната пица на Ели, съм ви приготвила невероятно вкусна рецепта, а играта този път, ще продължи във facebook! За да не пропуснете и следващта седмица, последвайте ме Instagram

Днес готвих в алуминиев тиган и то със сос, в който НЯМА консерванти, оцветители, изкуствени овкусители и който се продава в стъклена опаковка 💥! Днешната ми рецепта е с варианта Без захар.

💥ПРЕДИЗВИКВАМ ВИ … пригответе си любимо ястие с доматен сос!
Покажете ми ястие, за което този сос би бил подходящ и би ви спестил време, без да имате угризения, защото сосът е абсолютно натурален!

💥УСЛОВИЯ НА ИГРАТА СА ЛЕСНИ И ДОСТЪПНИ ЗА ВСЕКИ:
Качете снимка в коментар на вашето любимо ястие с доматен сос под моята рецепта във фейсбук.

💥Всеки може да спечели, а НАГРАДИТЕ за тази седмица са:
1 алуминиев тиган за паста METRO Professional; В този тиган можете на само да пържите или варите, може и да печете в него във фурната, без всякакви притеснения.
3 броя комплект сосове за пица (2 буркана по 1 литър различни видове) от абсолютно натурални сосове на Metro Chef;

💥СРОК ЗА УЧАСТИЕ:
Включете се в това предизвикателство от 29.10.2020 до 04.11.2020
Победителите ще изтегля на 05.11.2020
Ще обявя печелившите на 06.11.2020

Пълните условия на играта ще намерите на този линк: https://www.metro.bg/games/METROChef 

Не забравяйте, че може да споделите този пост, за да може да достигне и до вашите приятели, които също биха искали да се включат във вкусното предизвикателство! Изисквания за рецептата с доматен сос, която ще приготвите НЯМА, само да бъде домашно приготвена и тези страхотни, натуралните доматени сосове биха и подхождали.

След тази седмица, очаквайте още 2 с изненади и предизвикателства. За да не пропуснете и следващата ми рецепта, можете да ме последвате @donevatania

Необходими продукти:

3 патладжана

150 гр. настъргана моцарела

300 гр. Пуешка кайма (препоръчвам ви домашно приготвена, от червено пуешко месо)

10 бр гъби кафява печурка

500 гр. доматен сос за пица Metro Chef без добавена захар

1 глава лук

3 скилидки чесън

4 супени лъжици зехтин

2 стръка пресен босилек

сол черен пипер

Приготвяне:

Нарежете патладжана на филии по дължина и подредете парчетата върху голяма тава постлана с  хартия за печене. Намажете всяко парче със зехтин, с помощта на четка и поръсете с щипка сол. Печете патладжана за 20 минути на 200°С.

Нарежете лука и го запържете в тиган с 2 супени лъжици зехтин.

Прибавете каймата и задушете първоначално, като добавите чаена чаша вода. След като водата изври, запържете като разбърквате непрекъснато за 3-4 минути. Прибавете една супена лъжица зехтин и нарязаните гъби и гответе за 2-3 минути. Накрая прибавете чесъна и разбъркайте отново за минутка. Овкусете със сол и черен пипер. Прибавете 400 грама доматен сос и варете няколко минути. Махнете от огъня и прибавете нарязания на ситно босилек.

В съд за печене наредете по три парчета патладжан едно върху друго, като върху всяко поставяйте от плънката и моцарела. Най-отгоре върху всяко порция, поставете по няколко лъжици от доматения сос.

Печете 20 минути при 180°С. Преди сервиране, поръсете с пресен босилек и хапвайте докато е топло 😊

Да ви е вкусно!

Приблизителни Хранителни стойности на порция:

-Калории: 250г

-Белтъци: 25г

-Въглехидрати: 21г

Може също да харесате:

Няма коментари

Оставете коментар