Закуска и Брънч/ Тестени

Баница със запечени кори на сач


Необходими продукти за тава с размер 30 сантиметра:
4 кръгли, големи кори печени на сач
500 грама краве сирене
5 средни яйца 
150 грама кисело мляко
½ чаена лъжичка сода бикарбонат
½ чаена чаша газирана вода  
40 грама масло, разтопено и охладено
40 грама слънчогледово олио

Приготвяне:
Разтопете маслото и прибавете към него слънчогледовото олио.
Поставете хартия за печене върху тавата, в която ще приготвяте баницата, като оставите краищата да стърчат отстрани. Така баницата няма да се залепи за тавата. Намажете хартията с малко от мазнината.
В голяма купа начупете сиренето и прибавете към него яйцата. Смесете внимателно.
Прибавете содата към киселото мляко и разбъркайте добре. Оставете за минутка, докато содата се угаси. След това прибавете киселото мляко към яйцата и сиренето.
Накрая прибавете газираната вода към плънката и разбъркайте леко.
Намажете първата кора добре с предварително приготвената мазнина. Поставете с голяма лъжица от плънката върху кората, така че да има по цялата кора и завийте плътно. Поставете кората във центъра на тавата, като я завиете на руло. Пригответе и останалите кори по същия начин, като задължително се постарайте от плънката да остане малко за поливане на баницата отгоре.  Останало количество от плънката, разпределете върху баницата равномерно.
Аз винаги се опитвам максимално да обера сиренето от плънката, което слагам в корите, за да остане за заливка само течност. Не е фатално да има и сирене в заливката.
Когато сте готови, поставете тавата в предварително загрятата фурна на 200°С. Печете на тази температура 20 минути. След това намалете температурата на 180°С. Печете до готовност, общо около 50-65 минути.

Да ви е сладко!

Може също да харесате:

Няма коментари

Оставете коментар