Сурови десерти

Сурови веган бонбони от Био продукти

Имах удоволствието да присъствам на откриването на Био сектора в METRO Bulgaria. Естествено любопитството ми и любовта към експериментите бяха изключително изострени в това изобилие от прекрасни продукти. В следващите няколко дни ще ви представя няколко мои експериментални и много сполучливи рецепти с една малка част от продукти, които можете да намерите в Метро. Съветвам ви да посетите сектора с Био продукти и съм сигурна, че там има за всекиго по нещо. Освен големия брои хранителни продукти, свежи плодове и зеленчуци, можете да намерите и много такива за бита, личната хигиена, козметика и др.

 
Първо ще ви покажа лесни за приготвяне, полезни и не на последно място изключително вкусни бонбони, за които съм използвала продуктите от снимката.
 
Необходими продукти:
 
14 големи Био Фурми, без костилки
40 грама Био Кокосов крем
30 грама Био Кокосово масло, на стайна температура
50 грама Био сурово Кашу
30 грама Био Стафиди
5 чаени лъжички Био трици от киноа
семената от половин ванилова шушулка
4-5 супени лъжици Био Кокосов чипс за овалване
 
Приготвяне:

Поставете кокосовия крем, кокосовото масло и семена от ванилията в кухненски блендер и смелете, докато получите гладка смес. Изсипете в купа.
Поставете в блендера стафидите и кашуто и пулсирайте няколко пъти, докато продуктите станат на едри трохи. Изсипете ги в купата при фурмите.
Добавете триците от киноа и разбъркайте, докато всичко се смеси много добре. Поставете сместа в хладилника за 30-40 минути.
През това време, начупете кокосовия чипс на по дребни парчета.
Извадете сместа от хладилника и оформете бонбоните. Оваляйте ги в начупения кокосов чипс и сервирайте.
Можете да съхранявате суровите бонбони в хладилник в добре затворена кутия дълго време, но  това изобщо няма да се наложи, повярвайте ми J
 
Да ви е сладко!

Може също да харесате:

3 Коментари

  • Oтговор
    Elena Dimitrova
    30.10.2017 в 13:12

    Танче,
    чудесни, много оригинални бонбони са се получили с тези продукти.Чудесно изглеждат.Ще ги изпробвам и аз, сигурна съм, много са вкусни.
    Поздрави и лек ден !

  • Oтговор
    Таня Донева
    04.11.2017 в 20:28

    Благодаря ти, Ели! Бонбоните бяха много вкусни, мога да ги ям непрекъснато без да ми омръзнат :), дори нямах огризения, нали са веган без захар и вредни мазнини, чудесни!

  • Oтговор
    Таня Донева
    04.11.2017 в 20:28

    Благодаря ти, Ели! Бонбоните бяха много вкусни, мога да ги ям непрекъснато без да ми омръзнат :), дори нямах огризения, нали са веган без захар и вредни мазнини, чудесни!

  • Оставете коментар