Ястия

Пилешко в доматен сос с гъби и червени чушки

Необходими продукти:

5 пилешки пържоли от бут
500 грама гъби
2 глави лук
4 скилидки чесън
6-7 печени и обелени червени чушки
700 грама червени домати без люспи нарязани на кубчета, пресни или от консерва
1 чаена лъжичка сушен риган
½ връзка магданоз
½ чаена лъжичка захар
сол и черен пипер
Приготвяне:
За приготвянето на това ястие е най-подходящо да използвате дълбок и широк тиган с незалепващо покритие и капак. Ако нямате такъв, можете да използвате тиган за запържването на месото и зеленчуците и на края да преместите всичко в тенджера, за финалното готвене.
Нарежете пилешките пържоли на четири през средата. Всяко парче поръсете със сол и черен пипер. Изпържете месото, докато стане златисто от всички страни. Подредете парчетата първоначално с кожата надолу. Извадете месото от тигана, когато е готово..
В същия тиган прибавете две супени лъжици зехтин и изсипете гъбите, предварително почистени и нарязани на филийки. Запържете ги до златисто и ги извадете от тигана.
Отново прибавете в тигана една супена лъжица зехтин и изсипете нарязания лук. Запържете го, като от време на време прибавяйте по една супена лъжица вода, за да не прегори. Когато лука е готов, прибавете нарязания на ситно чесън и разбъркайте за половин минута. След това прибавете доматите, захарта, червените чушки нарязани на лентички и ригана, разбъркайте. Към зеленчуците прибавете и предварително запържените гъби и пилешкото месо. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте всичко много добре и поставете капак върху съда. Намалете температурата и оставете пилето и соса да къкрят на слаб огън за 30 минути. Преди да махнете ястието от котлона, поръсете с нарязания магданоз и разбъркайте.
При сервиране отново поръсете с прясно нарязан магданоз.
Да ви е сладко!

Може също да харесате:

2 Коментари

  • Oтговор
    Elena Dimitrova
    14.09.2017 в 7:32

    Танче,
    чудесно лятно – есенно ястие.Красиво и много вкусно .
    Поздрави и лека седмица !

  • Oтговор
    Elena Dimitrova
    14.09.2017 в 7:32

    Танче,
    чудесно лятно – есенно ястие.Красиво и много вкусно .
    Поздрави и лека седмица !

  • Оставете коментар