Без категория

Арабски кус кус с домашно приготвен сос от домати и чушки

Арабски кус кус с домашно приготвен сос от домати и чушки

В моето семейство правенето на замнина е традиция, както в повечето български домове. Толкова е приятно и леко носталгично да затвориш свежите летни или есени плодове и зеленчуци в буркан и да бъдат с теб на трапезата и в студените зимни дни, когато толкова много ни липсва ароматът и вкусът им.
Това е едно ястие или салата, а може би гарнитура / всеки може да го използва както му харесва / е приготвено по възможно най-бързият начин, точно заради прекрасната зимнина и лесното приготвяне на кус-куса.
А вкусът е несравним!

Необходими продукти:

150 гр. арабски кус кус / използвам продукт от LIDL/

250 мл вряща вода

300 гр. домашно приготвен сос от домати с едро нарязани печени чушки

магданоз

джожден

риган

черен пипер

сол

зехтин

Приготвяне:

Както вече ви споделих аз имам затворен в буркан такъв много гъст сос, но мажете много лесно да си го приготвите от домати, обелени и настъргани на ренде, който да сложите в съд на котлона докато изври водата.

Да прибавите две или три печени и обелени чушки нарязани на парченца и да овкусите с подправки по ваш вкус и накрая да добавите зехтин. Може да се използва за много неща и да се съхранява в хладилник до една седмица.

Аз в случая го смесих с кус кус, който приготвих, като го накиснах с вряла вода и го оставих за 15 минути да я поеме и омекне. Невероятно  лесна, бърза и ароматна вкусотия 🙂

Опитайте!

Няма коментари

Оставете коментар